Lichtjesavond op begraafplaats Noorderveld druk bezocht

Omdat het aan het einde van het jaar vroeg donker is, is er minder gelegenheid om de begraafplaats te bezoeken. Tegelijk zijn najaar en winter de periode waarin we vaak denken aan de overleden dierbare. De gemeente Nieuwegein heeft de wens opgepakt van een aantal bezoekers van begraafplaats Noorderveld om een lichtjesavond te organiseren. Vrijdagavond 4 november van 19.00 uur tot 20.30 uur kwamen veel mensen af op de tweede editie van de lichtjesavond ‘Licht op Noorderveld.’ Onze videograaf Michael Simonse en fotograaf Wouter Haring waren aanwezig.

Op begraafplaats Noorderveld kwamen de bezoekers samen om hun overleden dierbare met elkaar te gedenken. De begraafplaats werd op deze avond met fakkels en vuurschalen verlicht, bezoekers konden er rondlopen, stil zijn, tot bezinning komen en luisteren naar prachtige verhalen. Door de invulling van het programma werd ‘Licht op Noorderveld’ een bijeenkomst om vooral samen te beleven. De bijeenkomst werd in samenwerking met Monuta, crematorium begraafplaats Noorderveld georganiseerd.

Fotograaf Wouter Haring: ‘Het was best druk, veel mensen. Het verkeer werd geleid naar de parkeerplaats aan de overkant. Je kon buiten onder de luifel koffie of chocomel met een koekje krijgen. Bij de ingang stond een doedelzakspeler. Langs de paden stonden allemaal fakkels, het was wel donker natuurlijk. Op de kruisingen stonden vuurkorven. Ook liepen er mensen (met een witte das) waar je van alles aan kon vragen. Er hingen overal plattegrondjes. Je kon een kaarsje krijgen om op een graf te zetten. Ook kon je een steen uitzoeken en met een stift er een naam op zetten.’ Onderstaande foto’s maakte Michael Simonse.

2 thoughts on “Lichtjesavond op begraafplaats Noorderveld druk bezocht

  1. H. Robbins

    Prachtig gedaan door de gem. Nieuwegein .mooie herdenking aan onze overledenen .

  2. marleen Schollaart

    het was indrukwekkend…..

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk