Lezing ‘Vreeswijk als doorvoerplaats’

In een lezing nam Ubbo Hylkema de aanwezigen in april in vogelvlucht mee in de grote betekenis van Vreeswijk als doorvoerplaats voor schepen naar het achterland en de betekenis van Fort Vreeswijk als verdedigingswerk door de eeuwen heen. In zijn presentatie werden mooie afbeeldingen getoond over de oorspronkelijke situatie. Omdat er nog steeds naar gevraagd wordt en nog veel belangstelling blijkt te zijn voor dit interessante verhaal, wordt de lezing zondag 12 juni herhaald.

Vanwege de verbouwing zal dit plaats vinden in de Expositieruimte van Museumwerf Vreeswijk aan de Wierselaan 113. Aanvang: 14.30 uur. Zaal open: 14.00 uur. Entree € 5,00 waarvan de gehele opbrengst toekomt aan de crowdfunding actie ’t Fort komt nog wat tekort’. Koffie, thee is bij binnenkomst gratis.

Over de crowdfund actie ‘t Fort komt nog wat te kort.’ Na 3 jaar plannen maken om Fort Vreeswijk te renoveren voor een toekomstbestendig optimaal gebruik start de verbouwing in juni. De verbouwing verloopt in fases en de verwachting is dat het in oktober voltooid is. De architect en de bouwmanager van het renovatieproject hebben de plannen toegelicht aan bewoners.

De verbouwing van het Dorpshuis Fort Vreeswijk is mogelijk dankzij de grote betrokkenheid van wijkbewoners en vrijwilligers, de goede samenwerking tussen bewoners en gemeenten, een lening van de gemeente, bijdragen van fondsen en bijdragen van particulieren en bedrijven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk