Lezing: “Overgang van sleep- naar duwvaart” bij Museumwerf Vreeswijk

Van oudsher liep het transport van vracht, mens of dier voornamelijk over water. Van oudsher ook werden schepen gesleept. In eerste instantie ging dat op spierkracht, later gevolgd door de indrukwekkende mechanische kracht van sleepboten. Tot ver in de vorige eeuw domineerden imposante slepers met hun gevolg de rivieren en kanalen. Dat beeld veranderde radicaal met de opkomst van de duwboot. 

Op zaterdag 16 november geeft van ‘t Verlaat bij Museumwerf Vreeswijk een interessante lezing getiteld: “Overgang van sleep- naar duwvaart”, waarbij veel (oude foto’s) de revue passeren. 

Boeiend verteller Van ’t Verlaat raakte al als jong jochie gebiologeerd door de Rijnvaart en bestudeerde de talrijke veranderingen. Na zijn pensionering is hij de Rijnvaart niet uit het oog verloren en scheef er boeken en artikelen over.

Programma
13.00 – 13.30 uur Ontvangst bezoekers in het Theehuys
13.30 – 14.30 uur Lezing “De Overgang van Sleep- naar Duwvaart” door Jan van ‘t Verlaat in de expositieruimte 
15.00 – 15.20 uur Pauze in het Theehuys
15.20 – 16.20 uur Deel 2 van de lezing in de Expositieruimte

Toegang: 
€ 5,00 p.p. (incl. een kopje koffie of thee) I.v.m. voorbereidingen graag tijdig reserveren via het e-mailadres: museumwerf@museumwerf.nl.

Museumwerf Vreeswijk is rolstoelvriendelijk en vindt u aan de Wierselaan 113 in Nieuwegein. Parkeerplaatsen beschikbaar in de omgeving.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren