Lezing over de ‘Opkomst en ondergang van Scheepswerf en Machinefabriek De Liesbosch’

Utrecht bezat ooit een internationaal vermaarde werf waar imposante zeeschuimers van stapel liepen. Die werf, de Scheepswerf en Machinefabriek De Liesbosch werd in 1903 opgericht. De locatie lag toen in het destijds nog landelijke gelegen Jutphaas, op het huidige kruispunt van de Vaartsche Rijn met de A-12. 

Op hoogtijdagen had dit goed geoutilleerde bedrijf meer dan 600(!) man in dienst en was de werf, naast het vele reparatiewerk, goed voor de nieuwbouw van talloze vracht- en tankschepen, sleepboten en schepen voor de internationale baggerbranche. 

In 1989 sloot de poort
Op zaterdag 8 februari neemt historicus Peter Sprangers van Stichting Historische Kring Tolsteeg Hoograven (HKTH) ons bij Museumwerf Vreeswijk aan de Wierselaan 113 in Vreeswijk mee naar die Scheepswerf en Machinefabriek De Liesbosch. Aan de hand van talloze oude foto’s vertelt Sprangers over de opkomst en de teloorgang van deze roemruchte werf. De toegang is € 5,- p.p. (inclusief een kopje koffie / thee). I.v.m. voorbereidingen graag tijdig reserveren via museumwerf@museumwerf.nl.  

De HKTH is een actieve historische vereniging die inmiddels over een groot archief aan oude foto’s beschikt. Dit stelt de leden in staat interessante lezingen te verzorgen. Er wordt continu gewerkt aan de uitbreiding van dit archief. Mocht u nog oude foto’s van De Liesbosch in uw bezit hebben of een model van een schip dat daar is gebouwd, neemt u die dan vooral mee!! Bij de Museumwerf kunnen de foto’s worden ingescanned.

Programma: 
13.00 – 13.30 uur Ontvangst bezoekers in het Theehuys
13.30 – 14.15 uur Lezing “Scheepswerf en Machinefabriek De Liesbosch”
14.15 – 14.45 uur Pauze 
14.45 – 15.30 uur Deel 2 van de lezing in de Expositieruimte.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren