De Veldrakker werkt mee aan muzikale verjaardagstaart Koningin Máxima

Meer muziek in de klas, wie wil dat nu niet? De leerlingen van de groepen vier van OBS De Veldrakker aan de Heemraadsweide in ieder geval wel. Hun vakleerkracht Engels schreef ze in voor het verjaardagscadeau ‘50 Dagen Muziek’ voor koningin Máxima, dat de organisatie Meer Muziek in de Klas aanbiedt op haar 50e verjaardag. En ze wonnen! Hun prijs was een leuke en actieve muziekworkshop van muzikant Jeroen Schipper, en kids reporter Thomas kwam met een filmploeg naar de school om daar een mooie reportage van te maken.

Vakleerkracht Engels Helen de Lange geeft op De Veldrakker wekelijks les in alle groepen: “Als ik mijn les koppel aan muziek, zie ik enthousiaste, creatieve leerlingen die spelenderwijs een taal leren.” De school werd voor de workshop speciaal gekoppeld aan muzikant Jeroen Schipper, auteur van onder andere de tweetalige liedboeken Zinglish. Hij was blij verrast toen hij de Zinglish boeken in de klas zag staan en de kinderen zijn zelfgeschreven Springtime Song al bleken te kennen. Dat was een mooie warming up voor de percussieworkshop die volgde. Er werd enthousiast geklapt, gestampt en getrommeld op allerlei lichaamsdelen. Het plezier spatte er vanaf.

Na afloop van de workshop vertrouwde Jeroen Schipper de kinderen toe dat hij het best een beetje spannend had gevonden om de workshop aan zoveel jonge leerlingen tegelijk te geven, maar het ging geweldig. Zelfs het moeilijkste level van zijn percussie-game wisten ze te prima uit te voeren.

Kids reporter Thomas was benieuwd naar de ervaringen van Justin, Tessa, Nieki en Ijoyda uit de groepen vier. Zij hadden vooral het onderdeel waarbij ze met hun ogen dicht het ritme moesten naspelen erg leuk gevonden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk