Lezing over de Kunstkolonies bij KunstGein

Op donderdag 17 maart organiseert KunstGein o.l.v. kunsthistoricus Barry Heinrichs een lezing over de Kunstkolonies. De aanvang van de lezing is 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur en vindt plaats in KunstGein Podium in het Stadshuis van Nieuwegein. Het is niet de eerste keer dat Heinrichs in Nieuwegein een lezing geeft. Donderdag 21 oktober gaf de kunsthistoricus ook al een lezing over kunstenares Frida Kahlo.

Wat weet u van kunstkolonies? Of liever gezegd, zou u hier meer van willen weten, zoals wanneer en welke stromingen/stijlen en wie zijn de kunstenaars en wat hebben zij gemeen met elkaar.

Tijdens de lezing neemt Barry Heinrichs u mee langs deze kolonies in Nederland waaronder die van Domburg, Den Haag, Bergen aan Zee, Laren en de Veluwe. De kunstenaars vestigden zich in een gesloten gemeenschap buiten de stad en maatschappij en legden zich vooral toe op het buiten schilderen. Uiteraard zien we werken van bekende kunstenaars zoals; Mesdag, Israëls, C. Toorop, Leo Gestel, Mauve en Theophile de Bock.

Iedereen die geïnteresseerd is, is van harte uitgenodigd voor deze inspirerende lezing. Inschrijven kan kan tot 10 maart via het e-mailadres: inschrijvingenkunstgein@gmail.com o.v.v. Lezingen kunstkolonies. Na bevestiging inschrijving betaling p.p. € 15,00 incl. koffie/thee. De Stadspas is geldig.

Over Barry Heinrichs
Barry Heinrichs is kunsthistoricus en vermaard om zijn lezingen. Gedreven door nieuwsgierigheid naar wat kunstenaars beweegt, naar het onbekende en het afwijkende in de kunst, heeft Barry Heinrichs zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een allround kunsthistoricus die lezingen en cursussen geeft, rondleidingen organiseert en kunstreizen begeleidt die over alle onderwerpen binnen het vakgebied van de kunstgeschiedenis gaan – oud, modern en hedendaags – en dan vooral de verbinding daartussen. Heinrichs, vermaard werkt freelance voor vele opdrachtgevers in het land en hij vertelt over de kunst van toen en van nu.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk