Lezing: ‘Lang leve Caravaggio!’

Op donderdag 7 februari aanstaande zal kunsthistorica Grieta Felix een lezing geven over Caravaggio. De lezing wordt gehouden in het KunstGein Podium op de begane grond van het Stadshuis in Nieuwegein en duurt van 19.45 uur tot 22.00 uur. De lezing sluit aan bij de tentoonstelling in het Centraal Museum die nog tot en met 24 maart 2019 duurt.

Rome was het centrum van de wereld in het begin van de 17e eeuw. Jonge schilders uit heel Europa trokken naar de Eeuwige Stad, om de kunst van de Oudheid en de Renaissance, maar ook van grote nieuwe meesters te bewonderen, zoals Caravaggio. Het was revolutionair wat die deed met de dramatiek en het licht in zijn zeer realistische schilderijen. Ook Nederlandse kunstenaars lieten zich door hem beïnvloeden. Maar wie was deze omstreden Caravaggio en waarom voelden vooral Utrechtse schilders als Hendrick ter Brugghen, Dirck van Baburen en Gerard van Honthorst zich door deze moderne aanpak aangetrokken?

Aanmelden tot 4 februari via het e-mailadres: inschrijvingenkunstgein@gmail.com o.v.v. Lezing Caravaggio. Na bevestiging inschrijving en betaling van € 9,00 p.p. inclusief koffie/thee. Stadspas is geldig.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk