Veel animo voor zwerfafvalbingo-initiatief tijdens kerstevent Vreeswijk

Om bezoekers van Kaarslicht in Vreeswijk bewust te maken van hun leefomgeving, organiseerde Stichting De Schone Stad gisteren een kerstafvalbingo en een fun game voor kinderen. Ruim 200 passanten van de circa 10.000 bezoekers van het evenement bezochten de stand waar verschillende activiteiten werden georganiseerd rondom het thema zwerfafval en afvalscheiding.

Uitgerust met een bingokaart, potlood, grijper en papieren afvalzak gingen verschillende teams op pad om zwerfafval te verzamelen. Het initiatief werd goed ontvangen, door zowel ouders als kinderen. Ook ouders vonden de informatie die tijdens de games werd verstrekt nuttig. Zo leerde ze bijvoorbeeld dat een vette pizzadoos niet in de papierbak mag worden gedeponeerd. Dat was nog niet bij iedere bezoeker bekend.

De Stichting De Schone Stad werkt in opdracht van de gemeente Nieuwegein aan schone buurten door aandacht te vragen voor zwerfafval en afvalscheiding.

Ook deze twee enthousiaste deelnemers ontvingen gisteren een herbruikbare waterfles als beloning voor hun deelname aan de zwerfafvalbingo.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren