Lezing in het KunstGein Podium over: ‘Symboliek van dieren in de kunst’

Op donderdag 2 juni aanstaande wordt in KunstGein Podium, in het atrium van het Stadshuis in de binnenstad van Nieuwegein, een lezing gehouden over Symboliek van dieren in de kunst. Wat is de symboliek van dieren in de kunst? Sinds wanneer worden die gebruikt om iets af te beelden? Wat bedoelt de maker met het afgebeelde dier? En hoe plaatsen we dat in de tijd? Deze lezing start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Kunsthistoricus Barry Heinrichs vertelt er alles over tijdens deze lezing.

Waar het ene dier in de ene periode een symbolische betekenis had, was het in een andere periode slechts een decoratief onderdeel of zelfs een statussymbool. Een uil stond bij de Grieken voor wijsheid, maar komt in prenten van Goya voor als een domme nachtbraker. In deze lezing wordt het raadsel van de betekenis van dieren in de kunst ontrafeld.

Inschrijven voor de lezing kan tot 27 mei via het e-mailadres: inschrijvingenkunstgein@gmail.com o.v.v. Lezing Symboliek. Na bevestiging inschrijving betaling €15,– p.p. incl. koffie/thee. De Stadspas is geldig voor deze activiteit.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk