Lezing: ‘Het zit in de Genen door drs. Grieta Felix’

Op donderdag 31 oktober aanstaande houdt drs. Grieta Felix uit Nieuwegein een lezing over: ‘Het zit in de Genen.’ Deze lezing vindt plaats in het KunstGein Podium in het Atrium van het Stadshuis in de binnenstad van Nieuwegein. Het begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur.

Drs. Grieta Felix

Het is fijn je eerste tekenlessenlessen te krijgen van je vader of moeder en te kunnen profiteren van hun vakkennis en netwerk, zo ervoeren Charley Toorop, dochter van Jan Toorop en haar zoon Edgar Fernhout. Tegelijk is het ook lastig om vervolgens je vleugels uit te slaan en een eigen carrière te ontwikkelen.

Het Stedelijk Museum Alkmaar laat dit najaar, van 28 september 2019 tot en met 26 januari 2020, zien dat de drie generaties Toorop, hoe verschillend de oeuvres ook zijn, duidelijk invloed gehad hebben op elkaar. Aansluitend bij deze tentoonstelling laat kunsthistorica drs. Grieta Felix in deze lezing zien hoe het is om op te groeien in een artistiek milieu en welke voor- en nadelen dat heeft. Charley Toorop vormt daarbij de spil.

Aanmelden voor deze lezing kan tot 25 oktober middels een e-mail naar inschrijvingenkunstgein@gmail.com o.v.v. Lezing Toorop. Na bevestiging inschrijving en betaling p.p. € 9,00 (incl. koffie/thee) kunt u deelnemen aan de lezing. De Stadspas is geldig voor deze lezing.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk