Katern

Lezing fotojournalist Kadir van Lohuizen

Op 19 april te gast in bibliotheek De tweede verdieping: de gelauwerde fotograaf Kadir van Lohuizen (1963). Van Lohuizen reist de wereld rond en legt duizenden kilometers af om zijn onderwerpen vast te leggen. De internationale diamanthandel, de oorlogen in Gaza en Darfur en de ravage van orkaan Katrina zijn maar een paar voorbeelden van de onderwerpen die hij op de foto zette. In zijn nieuwste project Via PanAm draait het om migratie in Zuid- en Noord-Amerika.Hiervoor reisde hij in veertig weken van Vuurland langs de Pan-American Highway naar Alaska.

Mensen bewegen over het hele Amerikaanse continent. Op zoek naar werk, een ander leven, een beter leven en op de vlucht als gevolg van conflicten. Sommigen moeten letterlijk en figuurlijk een grens over steken, vaak verhuizen ze naar andere regio’s in hun eigen land.

Kadir van Lohuizen legde als fotojournalist zijn impressies vast. Zijn verslag van Via PanAm was eerder te volgen in het NRC en bij de VPRO. Nu komt Van Lohuizen in Nieuwegein over Via PanAm vertellen. En natuurlijk laat hij ook een gedeelte van zijn werk zien. Toegang voor bibliotheekleden: € 7,50. Toegang voor niet-bibliotheekleden: € 12,50. Toegangskaarten verkrijgbaar in de bibliotheek of reserveren via klantenservice@detweedeverdieping.nu .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk