Lezing: ‘Dementie en Gedrag’

Het Ontmoetingscentrum Nieuwegein van Vitras organiseert op vrijdag 11 november een lezing met als onderwerp: ‘Dementie en Gedrag.’ Wat gebeurt er in het brein, welke gedragsveranderingen treden op en hoe omgaan met het gedragsproblemen bij dementie? Spreker is GZ-psycholoog Amy van Doormaal van ZorgSpectrum. De lezing wordt gehouden van 14.00 uur tot 15.30 uur in het Ontmoetingscentrum aan de Nedereindseweg 1 in Jutphaas.

Van Doormaal zal ingaan op verschillende vormen van dementie en het gedrag dat afhankelijk is van de vorm van dementie, de fase van de dementie en ook het karakter van de persoon. Naasten hebben vaak moeite met het veranderende gedrag, omdat ze hun partner of ouder niet eerder op die manier hebben meegemaakt. Van de lezing kunt u geen kant en klare oplossingen verwachten maar wel meer inzichten waarom mensen zich op bepaalde manier gedragen en hoe u hier het beste op in kunt spelen.

Mantelzorgers en belangstellenden zijn welkom. De lezing is gratis en aanmelding is niet nodig. Meer informatie vindt u op de website van de organisatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren