Lezing dementie: ‘Dementie en beweging’

Het Ontmoetingscentrum Nieuwegein van Santé Partners organiseert in samenwerking met MoVactor op vrijdag 3 juni van 14.00 uur tot 15.30 uur weer een lezing over dementie. Deze wordt gehouden in het Ontmoetingscentrum Nieuwegein Zuid op Fort Vreeswijk 1. Dit keer gaat de lezing over: “Laat je brein niet zitten, Sport, spel en beweging op elke leeftijd goed voor je lichaam, gemoed en brein.”

Gemak dient de mens? Vergeet het maar. Lichaamsbeweging houdt je hersenen jong. Een lichamelijk inactief leven heeft ernstig nadelige gevolgen voor lichamelijke en geestelijke gezondheid. Caroline van der Helm geeft informatie over hoe het precies zit en geeft tips hoe je op een plezierige manier in beweging kunt komen en/of blijven. Ook zal ze een aantal oefeningen in de praktijk brengen om te laten ervaren, hoe plezierig beweging kan zijn.

Buurtcoach Caroline van der Helm zorgt voor een brug tussen sport, zorg, welzijn en onderwijs. Zij helpt inwoners een passende sport– en/of beweegactiviteit te vinden en ze luistert naar hun behoeften.

Aanmelden voor deze lezing is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Ontmoetingscentra Santé Partners. Het e-mailadres is: ocnieuwegein@santepartners.nl. Telefonisch kan ook, het telefoonnummer is: 06-20701118.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk