Lezing dementie

Het Wijkontmoetingscentrum Nieuwegein van Vitras organiseert op vrijdag 11 april van 14.00 uur tot 16.00 uur een lezing over het gebruik van je talenten ondanks dementie. Spreker is Daphne Mensink van Dirkse anders zorgen (DAZ). De bijeenkomst wordt gehouden aan de Nedereindseweg 1-3 in Nieuwegein. Aanmelding is niet nodig.

Het project DemenTalent, dat in Apeldoorn is geïnitieerd en inmiddels is bekroond met een Europees Award, gaat uit van de talenten van mensen met dementie en gebruikt deze talenten in de maatschappij door mensen als vrijwilligers in te zetten. Dit vraagt om een hele andere beeldvorming rondom dementie namelijk kijken naar wat mensen met dementie WEL kunnen in plaats van wat zij niet kunnen. Maar kan dat? Kunnen mensen met dementie ingezet worden als vrijwilliger, is dat mogelijk? Of kan dat niet? En hoe doe je dat dan? Wat zijn dan talenten? Allemaal vragen waar wij tijdens de lezing met u over in gesprek gaan en waarbij wij ook de ervaringen vanuit DemenTalent Apeldoorn met u zullen delen.

Tijdens de lezing is er ruimte om vragen te stellen en eigen situaties naar voren te brengen. Mantelzorgers en geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk