Lezing: ‘De Moslima en de Rabbijn, samen Over Muren Heen in Holland’

Op zondag 19 januari zal er een bijzondere lezing zijn in het gebouw van de Apostolisch Genootschap aan het Nijpelsplantsoen 370 in Nieuwegein. Deze lezing is in het kader van de lezingenserie ‘Zinnig Op Zondag’ en is getiteld: ‘De Moslima en de Rabbijn, samen Over Muren Heen in Holland’.

De lezing wordt gegeven door door rabbijn Lody van de Kamp. Hij studeerde voor rabbijn aan Talmoed scholen in Zwitserland en Engeland. Van de Kamp publiceert regelmatig in landelijke en lokale dag- en weekbladen en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Eén van de laatste boeken is de gebundelde briefwisseling ‘Over muren heen’ van Lody van de Kamp en Oumaima Al Abdellaoui. Een briefwisseling tussen een rabbijn en een moslima die een boeiende inkijk in twee culturen biedt.

Oumaima, een jonge moslima, zit in op het VWO. Lody, rabbijn, geniet al meerdere jaren van zijn pensioen. Ze schrijven elkaar brieven omdat ze oprecht geïnteresseerd zijn in elkaars wereld. Die brieven gaan over hun leefwereld en godsdienst, over Israël en Palestina, over feminisme en vreemdelingen, over successen en dieptepunten in hun leven.

In een tijd waarin vooral tegenstellingen voorop lijken te staan biedt ‘Zinnig op Zondag’ graag deze inspirerende, hoopvolle en verbindende lezing aan op zondag 19 januari van 11.30 uur tot 12.30 uur. De inloop met koffie is vanaf 11.00 uur. Iedereen is welkom.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren