Lezing: ’De charme van het ouder worden’

Zaterdag 28 september organiseert Dorpshuis Fort Vreeswijk een lezing vol informatie en inspiratie voor senioren. Zo lang mogelijk zelfstandig zijn en prettig wonen als je ouder wordt: dat willen we toch allemaal? Betsy de Keizer (vitale senior en voorheen makelaar) neemt u mee in mogelijkheden in en om uw huis om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven. Betsy de Keizer had als makelaar dertig jaar lang een eigen kantoor en is altijd geïnteresseerd in mensen en in wonen. De entree is: € 8,- en voor de N-pas houders: € 2,50. (inclusief een high tea). De lezing begint om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Aanmelden kan tot 25 september aanstaande door een e-mail te sturen naar: dorpshuisvreeswijk@gmail.com.

De lezing heeft als motto ‘De charme van het ouder worden’ omdat wij op zo’n heel andere manier ouder worden dan onze ouders. Volgens onderzoek van de ANBO willen verreweg de meeste 65-plussers (90%) niet afhankelijk zijn of worden van hun kinderen en het liefst in hun eigen huis blijven wonen. Maar toch hebben hedendaagse ouderen ook vaak enige vorm van ondersteuning nodig.

Betsy de Keizer: “Ik merk dat veel van mijn leeftijdgenoten er niet aan moeten denken om als ze nog ouder worden in een verzorgingshuis te moeten gaan wonen. Ze willen zelfstandig blijven. Hoe lossen we dit op? Ik wil laten zien dat technische ontwikkelingen ons als senioren steeds meer mogelijkheden geven om echt heel lang en tot op hoge leeftijd zelfstandig en onafhankelijk te blijven.”

Betsy de Keizer behoort zelf tot de doelgroep. Ze is een zeventiger, gezond en energiek en vastberaden zelf de regie te houden en anderen te helpen dat ook te blijven doen. Ze doet dat heel praktisch, door aan te geven wat u kunt doen om onafhankelijk te blijven, uw huis aan te passen, door handige hulpmiddelen te laten zien en in te gaan op wat u nu moet leren om later of nu toch comfortabel en zelfstandig te blijven wonen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren