Katern

Leven in de brouwerij in het Atrium

Leven in de brouwerij in het Atrium

Op de begane grond van het Stadshuis moet meer levendigheid plaatsvinden. Het college van burgemeester en wethouders wil daarvoor bijna twee miljoen euro uittrekken. Er zijn drie varianten bedacht door onderzoeksbureau Arcadis, waarvan een de hoogste kans van slagen heeft. In het najaar van 2014, tijdens de begrotingsbehandeling, heeft de gemeenteraad laten weten zorgen te hebben over de leegstand in het Atrium en over de niet-sluitende exploitatie van het Stadshuis.

Vanaf volgend jaar verhuizen functies als de Stadswinkel en de regionale uitvoeringsorganisatie voor Inkomen en Schuldhulpverlening Lekstroom (WIL) van de eerste en derde verdiepingen naar de begane grond. Na de verhuizing wordt de eerste verdieping, waar nu de Stadswinkel zit, klaargemaakt voor commerciële verhuur. Of dat ook winkels zijn is nog niet bekend maar een warenhuis zou er makkelijk in kunnen zoals een V&D of een Bijenkorf.

De gemeente lijdt momenteel door de leegstand op de begane grond van het Stadshuis 300.000,- euro per jaar verlies op de exploitatie van het Stadshuis. Ook de exploitatie van de parkeergarages wordt fors verlies geleden. De tijdelijke invulling van Kunstgein en Art Kids op de begane grond levert onvoldoende op om het grote gat te dichten. Zij moeten er uit. De duurste variant, het brengen van de bibliotheek naar de begane grond van het Stadshuis heeft een kleine kans van slagen omdat de ingreep te groot zal zijn en meer ruimte in het Stadshuis verhuurd zal moeten worden aan commerciële partijen. Klik hier voor de drie varianten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk