Lentefeest op het Natuurkwartier

Op zondagmiddag vond het Lentefeest in het Natuurkwartier plaats. Dit jaar met een extra feestelijk tintje vanwege het vijfjarig bestaan van het Natuurkwartier, dat mede met steun van het CDA tot stand is gekomen.

Namens de CDA-fractie bracht Gerben Horst hier een bezoek aan. Op het Lentefeest was ook een uitgebreide Duurzaamheidsmarkt waar bezoekers informatie konden krijgen over allerlei vormen van duurzaamheid en fairtrade. “Ik vind het een mooi initiatief dat Samen Duurzaam Nieuwegein, het Natuurkwartier en de gemeente met een groot aantal andere organisaties weer heeft mogelijk gemaakt. Het CDA vindt het van groot belang dat we streven naar een duurzame gemeente. Niet voor niets is ons gemeentelijk verkiezingsprogramma als een van de duurzaamste verkozen”, aldus Horst. Tijdens zijn rondgang over het terrein heeft hij kennis gemaakt met Fairtrade Nieuwegein, de werkgroep Rundu, de mogelijkheden van zonne-energie en bespaartips voor water in en om het huis. Dit en nog veel meer dingen kunnen inwoners eenvoudig doen om bij te dragen aan een eerlijke en duurzame wereld, dichtbij en ver weg.

Opvallend was het grote aantal gezinnen met jonge kinderen op het Lentefeest en de Duurzaamheidsmarkt. De deelnemende organisaties hadden hier ook uitstekend op ingespeeld met diverse leuke kinderactiviteiten. En natuurlijk werkte het schitterende weer ook een handje mee.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk