Lente-excursie met het IVN naar Ameliswaard

Op zaterdag 10 april organiseert het IVN, afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o. een lente-excursie op landgoed Amelisweerd in Utrecht. Amelisweerd is een uniek gebied met een bijzondere flora en fauna. Het bos op het landgoed is deels aangelegd in landschapsstijl.

Tijdens de excursie wandelen de deelnemers langs de beide landhuizen, Oud- en Nieuw Amelisweerd. Ook gaat u als deelnemer kijken naar stinzenplanten en andere voorjaarsbloeiers, misschien staat de bostulp nog in bloei. Ook wordt aandacht gegeven aan de vele verschillende bomen en struiken.

Het verzamelpunt om te vertrekken is om 10.00 uur bij de parkeerplaats van Jack’s Grillhouse in park Oudegein. De excursie start om 10.30 uur op de parkeerplaats bij Oud Amelisweerd aan de Koningslaan 9 in Utrecht.

Aanmelden in verband met de groepsgrootte is verplicht, dat kan door een e-mail te sturen naar: publieksactiviteit@ivn-nijeo.nl. Laat weten of je met de auto komt of wil meerijden. Voor meer informatie tel. 06 1842 6738. Deze excursie is gratis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk