Lek(ker) jutten: Doe mee op zaterdag 19 oktober

Vind jij een schone oever van de Lek ook belangrijk? Vind je het fijn om in een schone omgeving te wandelen en te recreëren? Help mee op zaterdag 19 oktober aanstaande.

Zwerfafval
Jaarlijks blijft er op de oevers en in de uiterwaarden langs de Lek veel zwerfvuil achter. Dit verrommelt het landschap, maar is vooral slecht voor het milieu, de flora en fauna en de mens. Daarnaast veroorzaakt het ‘plastic soep’ in zeeën en oceanen. Het is een actueel probleem op wereldschaal waar we ook in Nederland wat aan kunnen doen.

Schone Rivieren
Deze opruimactie is onderdeel van het initiatief Schone Rivieren, een samenwerkingsverband tussen IVN Natuureducatie, Plastic Soup Foundation en Stichting de Noordzee. De ambitie van dit initiatief is om de toestroom van het plastic afvalstroom naar zee te stoppen. Schone Rivieren werkt bij de actie op 19 oktober samen met de gemeenten Houten en Nieuwegein .

Opruimactie Lekoevers 19 oktober 
Het begint om 09.00 onder de snelweg A27 aan de Lekdijk Oost richting Tull en ‘t Waal met een gezamenlijke aftrap. Rond half 10 verspreiden de deelnemers zich over de Lekoever in de richting Houten en in de richting Nieuwegein en ruimen op tot maximaal 12.00 uur. 

Voor deze zaken wordt gezorgd: 

  • materialen zoals handschoenen, knijpers en vuilniszakken
  • een korte veldinstructie voor opruimacties, waarin staat welke materialen je moet opruimen, welke kunnen blijven liggen en waar je voor moet uitkijken
  • een leuk artikel voor de krant, Facebook etc. 
  • drinken, koek en een superleuke dag natuurlijk! 

Aanmelden
Spreekt dit initiatief je aan en wil je graag iets goeds doen? Geef je dan op bij Mieke Tulleken van de gemeente Nieuwegein via m.tulleken@nieuwegein.nl. Vermeld daarbij in de onderwerp regel: ‘aanmelding Schone Lek.’ Graag bij je aanmelding aangeven of je alleen of met een groep komt en met hoeveel personen jullie dan zijn. 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren