LEGO Bestellen: 5 tips voor het kopen van LEGO

LEGO is zeer populair speelgoed voor zowel jong als oud. Maar de prijzen van het speelgoed lopen aardig uiteen. Ben je op zoek naar een nieuwe LEGO set of heb je het gevoel dat je teveel hebt betaald? In deze blog vind je een lijstje met tips waar jij op kunt letten tijdens het aanschaffen van LEGO, zo zul je nooit te veel betalen.

Tip 1: Collectors items
LEGO is verkrijgbaar in verschillende soorten en prijzen. Vaak vindt je ook collectors items op de markt, hier verschijnen er vaak maar enkele van. Deze items zijn vaak helemaal niet eens bedoeld om mee te bouwen. De items zullen in de loop van de jaren in waarde toenemen wanneer deze in originele staat zijn en in de originele verpakking zitten. Wanneer je LEGO zoekt om mee te spelen, is het dus aan te raden om verder te kijken dan de collectors items.

Tip 2: Namaak of tweedehands LEGO
Naast de originele LEGO zul je online ook regelmatig namaak LEGO tegen komen. Deze namaak bouwstenen zijn goedkoper en in principe prima in gebruik. Echter brengt het ook enkele nadelen met zich mee, zo kunnen er stukjes plastic afbreken of de blokjes passen niet precies in elkaar. De kans op deze productiefouten is bij originele LEGO vaak veel kleiner. Een andere optie is om te kijken voor tweedehands LEGO. Wil je niet al te veel betalen of ben je op zoek naar een set die niet meer verkrijgbaar is in de winkels? Dan is tweedehands LEGO een goede opties.

Tip 3: Losse LEGO onderdelen kopen
Er zijn diverse LEGO webshops online te vinden waar je specifieke losse onderdelen kunt kopen. Je kunt bijvoorbeeld je eigen LEGO auto of LEGO Boot samenstellen, geheel naar eigen wensen! Ben je een onderdeel van je LEGO auto kwijt? Dan kun je deze heel gemakkelijk los bestellen, zo hoef je geen hele nieuwe set aan te schaffen.

Tip 4: Research verschillende aanbieders
Vergelijk de prijzen van verschillende LEGO aanbieders. Door de vele aanbieders kunnen de prijzen flink variëren. Door van te voren goed research te doen kun je best wat euro’s besparen. Kijk maar eens op de originele LEGO webshop. De sets zijn hier vaak al stukken duurder dan op een andere LEGO shop.

Tip 5: Op zoek naar een specifieke set
Een LEGO set bestaat uit verschillende materialen met een bouwinstructie. Wist je dat er een setnummer op de LEGO doos staat? Deze kun je heel gemakkelijk invoeren in een LEGO shop. Op deze manier heb jij je specifieke set eigenlijk al meteen gevonden. Handig toch!

Bestel nu!
Je hebt nu voldoende tips om niet te veel te betalen voor je nieuwe LEGO onderdelen. Wij zijn nieuwsgierig welke set jouw volgende aankoop wordt. Veel speelplezier!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren