Lees- en Rekenpraktijk op de Julianaschool

Met ingang van 5 maart 2013 heeft orthopedagoog Ingrid de Bruin haar Lees- en Rekenpraktijk geopend in de Koningin Julianaschool. Haar praktijk was tot nu toe gevestigd in de Rank in Nieuwegein zuid, deze locatie blijft ook bestaan.

Ingrid de Bruin is een bekend gezicht op de Koningin Julianaschool. Zij geeft er al een aantal jaar les aan de plusklas. Hierin zitten leerlingen die meer uitdaging nodig hebben. In de plusklas krijgen de kinderen filosofieles, voeren zij debatten en ook doen deze leerlingen mee aan de wereldwijde kangoeroe rekenwedstrijd.

Naast het werken met de plusklas leerlingen heeft Ingrid ook de expertise en ervaring om reken- en leesproblemen te behandelen. Ouders en leerkrachten kunnen altijd vrijblijvend met hun vragen bij haar terecht. Zij kan dan tips en adviezen geven, waardoor kinderen weer een stapje vooruit kunnen komen. Als ouders hun kind aanmelden bij de praktijk voor behandeling, bijvoorbeeld voor ernstige rekenproblemen, dan kan dit onder schooltijd plaatsvinden. Voordeel is dat kinderen worden geholpen in een vertrouwde omgeving en er geen onnodig verlies is van leertijd. Ook zijn er korte lijnen tussen Ingrid en de groepsleerkracht waardoor onderlinge afstemming over de problematiek en behandeling voor het kind snel en effectief is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk