Breken de leerlingen van Stichting Robijn het wereldrecord Capoeirales?

Vanochtend is de Nationale Sportweek in Nieuwegein feestelijk geopend door de wethouder John van Engelen. Even na 09.00 uur gaf de wethouder, met o.a. sport in zijn portefeuille, het startsein op het grasveld achter het Stadshuis. Samen met de andere host city Den Haag vertegenwoordigt Nieuwegein dit jaar de NOC*NSF Nationale Sportweek, die plaatsvindt tot zondag 29 september. Zaterdagmorgen komt Kickbokser Rico Verhoeven op sportpark Galecop.

De Sportweek heeft als doel sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen. De landelijke campagne staat dit jaar in het teken van ‘Sport doet iets met je.’ Het thema zet in op de maatschappelijke en verbindende kracht van sport. Hiermee wordt het gedachtegoed van de gemeente om alle Nieuwegeiners plezier in het sporten en bewegen te laten ervaren verder uitgedragen. Bovendien zet Nieuwegein een nieuwe stap in de uitwerking van het lokaal sport- en beweegakkoord.

Tijdens de opening waren gelijk veel kinderen op de been. 1200 kinderen van diverse basisscholen uit Nieuwegein wilden het wereldrecord Capoeirales breken. Samen met Mestre Picapau van Casca Dura Company volgden de leerlingen 30 minuten lang een Capoeirales. En of het wereldrecord verbroken is? De organisatie Guinness World Records zal het tussen nu en drie maanden beoordelen. Het oude record stond op 250! Onze videograaf Bart van Rooijen was ter plekke en maakte bovenstaand verslag van de opening en het verbreken van het wereldrecord. Heel de week zullen nog allerlei sportdemonstraties worden gegeven in Nieuwegein.

Over Capoeira
Capoeira is een spel, vaak omschreven als een Braziliaanse vecht-dans. Zij heeft haar wortels in soortgelijke spelen of riten die werden meegebracht door de Afrikaanse bevolking in de tijd van de slavernij in Brazilië. Bij Capoeira is geen winnaar of verliezer. Wel is vaak snel duidelijk wie het spel het beste beheerst; wie is sneller of creatiever? Wie heeft er meer kennis van de regels? Wie heeft meer ervaring? Capoeira is geen pure sport; het gaat niet slechts om bewegen maar ook om muziek.

De wethouder in gesprek met Bart van Rooijen

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren