Kickbokser Rico Verhoeven en Olga Commandeur komen naar Nieuwegein

Vrijdag 20 september aanstaande om 09.00 uur vindt de aftrap plaats van de Nationale Sportweek. De officiële opening van deze Nationale Sportweek in Nieuwegein zal worden verricht door wethouder John van Engelen. Zo’n 1200 basisschool leerlingen van Stichting Robijn zullen hierbij aanwezig zijn om de opening te ondersteunen en samen het beweegrecord ‘De Grootste Capoeira les’ te vestigen. De opening en de recordpoging vindt plaats op Cityplaza, op het grasveld naast het Stadshuis.

09:00 – 10:00 uur: Officiële opening Nationale Sportweek in Nieuwegein
09:25 – 09:55 uur: Recordpoging ‘Grootste capoeira les’
10:30 – 14:30 uur: Verschillende sportieve clinics op basisscholen
08:30 – 14:30 uur: Sportdag voor brugklassers
12:00 – 20:00 uur: 3×3 Basketbal clinic (vanaf 15:00 – 18:30 uur op Cityplaza)

Rico Verhoeven op de ‘Dag van de Sportclub’
Tijdens de Nationale Sportweek, op zaterdag 21 september aanstaande, stellen veel sportverenigingen hun deuren open om een kijkje te komen nemen. Kickbokser Rico Verhoeven komt zaterdag 21 september van 10.00 uur tot 11.30 uur naar Sportpark Galecop om de ‘Dag van de Sportclub’ te openen.

Rico Verhoeven begon zijn professionele loopbaan in 2004 en op 16jarige leeftijd maakte hij al zijn debuut in de ring. Hij werd in 2014 wereldkampioen zwaargewicht bij GLORY waar hij in de finale de Roemeen Daniel Ghita versloeg. Rico Verhoeven heeft zijn titel daarna nog meerdere malen succesvol verdedigd. Achtereenvolgend versloeg hij Errol Zimmerman (technische knock-out), Benjamin Adegbuyi 2x (unanieme jurybeslissing), (knock-out), Mladen Brestovac (unanieme jurybeslissing) en Anderson Silva (technische knock-out).

Rico Verhoeven: ‘Ik vind het belangrijk dat iedereen in Nederland weet dat het van 20 tot en met 29 september NOC*NSF Nationale Sportweek is. Sport doet iets met mij, het heeft me zoveel gebracht. Sport houdt mij geestelijk in balans en is voor mij de perfecte uitlaatklep. Dit gevoel wil ik met iedereen delen.’

Olga Commandeur
Dinsdag 24 september komt Olga Commandeur naar Nieuwegein om het beweegrecord 55+ te verbreken met alle deelnemers. Kortom, een week waarin Nieuwegein in het teken van sport, bewegen en plezier staat. Klik hier voor het hele programma.

Nieuwegein Host City
Samen met de andere host city Den Haag vertegenwoordigt Nieuwegein dit jaar de NOC*NSF Nationale Sportweek. De Sportweek heeft als doel sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen. De landelijke campagne staat dit jaar in het teken van ‘Sport doet iets met je.’ Het thema zet in op de maatschappelijke en verbindende kracht van sport.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren