Leerlingen van Doorstart kunnen extra sporten

Na de zomervakantie start deze week het sportproject voor leerlingen van Doorstart weer. Dankzij de inzet van een extra combinatiefunctionaris vanuit Nieuwegein Beweegt, is een tweede, wekelijks sportmoment gerealiseerd voor de leerlingen. Dit wordt zowel door de leerlingen als de begeleiders van Doorstart met veel enthousiasme ontvangen.

Bij Doorstart geeft een gymdocent wekelijks een sportles. Door de inzet van een extra combinatiefunctionaris vanuit Nieuwegein Beweegt, wordt hier een tweede les aan toegevoegd. Tijdens deze les, die bij Comby Sport plaatsvindt, maken de leerlingen kennis met verschillende sportvormen. Sylvia de Jong, coördinator van de Combinatiefunctionarissen: “Juist voor deze groep leerlingen is sporten van groot belang. Uit onderzoek blijkt dat zij relatief weinig bewegen. Dankzij de sportlessen die we de leerlingen aanbieden, zitten ze letterlijk en figuurlijk weer lekkerder in hun vel. Zeker voor deze jongeren is dat een grote toegevoegde waarde.

Bij Doorstart worden leerlingen opgevangen die vanwege allerlei problemen niet meer op hun eigen school kunnen blijven. De leerlingen worden hier maximaal zestien weken opgevangen. Het doel van Doorstart is om de leerlingen op dusdanige wijze te begeleiden, dat zij na deze periode weer naar hun eigen, of desnoods een andere school terug kunnen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk