Pannenkoeken versieren op Buurtplein Zuid en bakken bij de Trompetvogel

Jong en oud vieren de 15de Nationale Pannenkoekdag met stapels pannenkoeken en het speciaal gecomponeerde Nationale Pannenkoeklied. Kinderen van bijna 700 basisscholen in Nederland, waaronder enkele scholen in Nieuwegein, zoeken de ouderen op om het feest dansend en zingend maar ook smikkelend met elkaar te vieren. Maar niet alleen scholen doen mee. Zo kun je ook zelf pannenkoeken versieren en eten op Buurtplein Zuid.

Op vrijdag 18 maart zetten de leerlingen de opa’s en oma’s en ouderen uit de buurt die zelfstandig of in een verzorgingshuis wonen, in het zonnetje met zelfgebakken pannenkoeken. Dat geldt ook voor de leerlingen van de Trompetvogel aan de Parelduiker in de wijk De Doorslag.

Swingend pannenkoeklied
Ter gelegenheid van het 15-jarig jubileum is het Nationale Pannenkoeklied uitgebracht met zang en dans van de FITSZ KIDS onder leiding van Lucia Marthas Institute for Performing Arts. Met de videoclip, songtekst en dansinstructievideo kunnen scholen zelf met hun leerlingen een optreden instuderen. Lucia Marthas: ‘De melodie en choreografie zijn zo aanstekelijk dat het ook voor opa’s en oma’s lastig zal zijn om stil te blijven zitten.’

‘Samen met de kinderen van groep 8 van de Trompetvogel gaan we pannenkoeken bakken die we samen met de ouderen gaan versieren én opeten. De ene groep gaat naar Zorgspectrum locatie de Kuifmees om met de bewoners te bakken en gezellig spelletjes te spelen. Een andere groep kinderen organiseert in en om buurtplein Doorslag voor ouderen een gezellige middag’ aldus kinderwerker Petra van Es van MOvactor.

Keertje overgeslagen
Anouk Ooms namens Tefal: ‘In 2020 hebben we het nationale pannenkoekfeest helaas moeten annuleren vanwege corona. We vonden dat we de ouderen niet voor de tweede keer konden ‘overslaan’, dus hebben we vorig jaar voor de 14de editie een coronaveilige invulling bedacht. Niet de leerlingen, maar de koks van de oudereninstellingen bakten de pannenkoeken. De leerlingen zorgden voor versieringen en een optreden, buiten voor de instelling of digitaal.’

Coronamaatregelen
Ook dit jaar kiezen veel scholen voor eenzelfde opzet. Elize ter Balkt namens Koopmans: ‘Toen we met de voorbereidingen startten, waren er nog coronamaatregelen waarmee rekening gehouden moest worden. Ook al gelden deze niet meer, we merken dat scholen en zorginstellingen toch nog voorzichtig zijn. In overleg met elkaar zorgen ze voor een gezellig feest, waardoor ouderen, kinderen en pannenkoeken mooi samen komen.’

Ook pannenkoeken eten op Buurtplein Zuid
Naast het eten van pannenkoeken is er meer te doen voor jong tot oud. Zo kunnen kinderen op woensdag 16 maart pannenkoeken versieren en eten op Buurtplein Zuid! Het thema is ‘Pannenkoeken bakken met je hart.’ Pannenkoeken zijn niet alleen lekker, samen eten is ook erg gezellig. Het brengt jong en oud bij elkaar. Breng gezellig iemand mee, bijvoorbeeld je opa of oma, je kleinkind, je vader of moeder of iemand uit de buurt!

‘We maken er een gezellig feestje van! Maak de mooiste pannenkoek en eet hem lekker op, doe mee met oud Hollandse pelletjes of kom dansen in de silent disco!’ Zijn er dieet wensen laat het de organisatie weten dan kunnen zij er rekening mee houden!

Kinderen onder de 8 jaar zijn welkom onder begeleiding van een volwassene. Aanmelden kan op Buurtplein Zuid aan de Ratelaar 35 of bij Bernadette Henraat via bhenraat@movactor.nl of tel. 06 57 16 69 98. Deelname is gratis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk