Leerlingen Technasium aan de slag met 3D-printer

De 3D-printer is één van de meest innovatieve uitvindingen van de laatste jaren. Maar wat kun je er precies mee? En hoe kun je dit apparaat beschikbaar stellen voor een groot publiek? Leerlingen uit 4 vwo van het Technasium aan het Cals College mochten de afgelopen weken aan de slag met een project rondom de 3D-printer in bibliotheek De tweede verdieping. Het project is een pilot, geïnitieerd door de bibliotheek. De leerlingen werkten voor een fictief service design bureau en moesten bedenken hoe ze de 3D-printer toegankelijker konden maken voor bezoekers van de bibliotheek.

Een ijverige leerling uit 1 vwo kreeg daarnaast de opdracht om een spannend ontwerp te bedenken voor de 3D-printer. Zijn ontwerp is een villa uit de James Bond film Skyfall. Het object – dat 22 uur nodig had om geprint te worden – is nu te zien in De tweede verdieping.

Wie ook nieuwsgierig is naar de 3D-printer, kan die live aan het werk zien in de bibliotheek. Ter gelegenheid van het WK worden er bovendien unieke oranje WK-armbanden uit de 3D-printer weggegeven aan iedereen die in een oranje kledingstuk of met een oranje accessoire naar de bibliotheek komt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk