Leerlingen planten bomen

Leerlingen van de Chrisstoffel en van de Toonladder hebben in de vroege woensdagmorgen 21 maart, op Nationale Boomfeestdag, 51 zwarte elzen geplant aan de Reinesteijnseweg in de wijk Galecop. Dit deden zij samen met hun ouders, leerkrachten, gemeenteambtenaren en de wethouder openbare ruimte Hans Reusch.

Alvorens de kinderen de bomen mochten planten, kregen zij uitleg over hoe de bomen geplant moest worden. Dit deed een medewerkster van het Milieu Educatief Centrum (MEC). Belangrijk was de diepte en kregen de kinderen te horen waarom de boom aan een bepaalde kant van de paal moest staan. Dit had te maken met de wind. Ook de zwarte elzen waren bewust gekozen. ‘De volgels zitten namelijk graag in dit soort bomen’ aldus de medewerkster van het MEC.

Leerlingen van groep 7/8 van de Prinses Margrietschool, locatie Noord plantte ‘s ochtends onder begeleiding van hun leerkracht en ouders hun eigen notenboom. De Prinses Margrietschool deed zo mee met het vergroenen van hun schoolomgeving. Onze redactie maakte foto’s van het planten van de bomen aan de Reinesteijnseweg. (Kilk op het cameraatje voor de foto’s)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!