Katern

Leerlingen Oosterlicht schitteren in theatervoorstelling

Op woensdag 20 en donderdag 21 april j.l. hebben de leerlingen van het VMBO, de HAVO en het VWO geschitterd op de planken van hun eigen theater van het Oosterlicht College. De leerlingen voerden een speciale theatervoorstelling uit van The Breakfast Club.

Van deze bekende film uit 1985 die zich afspeelt in de bibliotheek van een high school maakte het Oosterlicht Nieuwegein een eigen originele Nederlandstalige voorstelling met toneel, zang en muziek. De acteurs namen de rol aan van opstandige jongeren die om verschillende redenen voor straf een zaterdag naar school moesten komen. Zij moesten een opstel schrijven over zichzelf en waarom zij straf hadden gekregen. Ieder heeft zijn eigen verhaal dat zich vertaalt in bepaald gedrag.

De creativiteit was ook in het decor, visagie, kleding en techniek terug te zien. Verrassend was dat een conciërge en een leraar van de school een rol in het stuk hadden en dat niet alleen het podium maar het hele theater werd gebruikt. De hoofdrolspelers waren: Bas Hagt, Puk Brouwers, Chiara de Kriek, Daan Kroon, Danique van Oort, Eva Carree, Hessel Ernst, Juliette Okhuizen, Lobke van Kommer, Mathilde Lindeman, Melanie Reindertsen, Noud Fortuin, Tim Bergsma, Tim van Luxemburg en Quin Nicasia.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk