Leerlingen ontvangen certificaat Xpress Yourself

Leerlingen van groep 8 van OBS De Veldrakker en OBS De Krullevaar hebben het gloednieuwe certificaat Xpress Yourself vandaag in ontvangst mogen nemen, tijdens een feestelijke bijeenkomst op het Anna van Rijn College. Om het certificaat te bemachtigen, deden de leerlingen een Engelse toets op het gebied van lezen, schrijven, luisteren en spreken. Het certificaat is de afsluiting van 8 jaar Engelse les op de basisschool.

De Engelse toets is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van een doorgaande lijn voor het vak Engels vanaf groep 1 van de basisschool tot en met de examenklas van het voortgezet onderwijs. Vakleerkrachten Engels Helen de Lange (basisscholen) en Dorien de Jonge (Anna van Rijn College) hebben nauw samengewerkt bij het ontwikkelen ervan. ´Zowel voor de basisschool als voor het voortgezet onderwijs is deze toets een verrijking. De basisschool krijgt een goede indruk van het niveau dat zij bereiken met de leerlingen en de middelbare school kan beter inspelen op het niveau van de aanstaande brugklassers,´ aldus Helen de Lange.

Op de twee basisscholen van Stichting Robijn wordt al jarenlang Engelse les gegeven vanaf groep 1. Veel leerlingen van De Veldrakker en De Krullevaar kiezen dan ook voor tweetalig vervolgonderwijs.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren