Leerlingen ontdekken hun mogelijkheden bij bedrijven tijdens de ‘Week van het (v)mbo’

Samen met het ROC Midden Nederland, het Anna NEXT vmbo en enkele Nieuwegeinse bedrijven, organiseerde de gemeente Nieuwegein deze week de ‘Week van het (v)mbo.’ Ruim 170 leerlingen namen deze week een kijkje nemen achter de schermen bij de deelnemende bedrijven. De leerlingen kregen rondleidingen, workshops en de mogelijkheid om te ‘snuffelen’ en binnen te kijken bij de deelnemende bedrijven.

Onze videografen Bart van Rooijen en Jos van Vogelpoel maakten bovenstaand  videoverslag bij het bedrijf Active Ants aan de Zeelandhaven 6 in Nieuwegein. Dit bedrijf verzorgt de e-commerce fulfilment voor webwinkels. De leerlingen keken hun ogen uit hoe de bestelde goederen werden verzameld en klaargemaakt voor verzending. Active Ants verstuurt momenteel 2 miljoen pakketjes per jaar voor 150 webshops.

Samenwerking onderwijs en praktijk
De Week van het (v)mbo – voorheen Week van het ambacht – vond voor de derde keer plaats. De gemeente draagt er met deze week graag aan bij dat leerlingen en werkgevers elkaar beter leren kennen. ‘Hierdoor kunnen de behoeften van het onderwijs en van bedrijven steeds beter op elkaar aansluiten’ aldus wethouder Economische Zaken Ellie  Eggengoor.

‘Voor leerlingen biedt de Week van het (v)mbo een mooie kans om te zien hoe het er binnen een bedrijf aan toe gaat. Voor bedrijven is het interessant om kennis te maken met goed opgeleide en gemotiveerde studenten. Een bedrijfsbezoek kan leiden tot een stageplaats, die weer kan leiden tot een vaste baan. Deze structurele uitwisseling is ook een speerpunt in de economische visie, waar de gemeente Nieuwegein, samen met de stad invulling aan geeft’ aldus de wethouder.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren