Leerlingen OBS De Schakel bezoeken bouwplaats City!

Vorige week bezocht groep 8 van OBS De Schakel het bouwterrein van het Stationsgebied in City. De binnenstad wordt leefbaarder, duurzamer en bruisender gemaakt. Vanaf 8 januari wordt er weer volop gebouwd.

Aannemer Akor vertelde leerlingen van de school aan de Mendes da Costalaan, alles over de bouwplannen in dit gebied. Er volgde enthousiaste verhalen en vragen. Verhalen over familie die in de bouw werkt. En plannen om zelf in de bouw aan de slag te gaan. De belangrijkste vraag was: werken er eigenlijk ook vrouwen in de bouw? En natuurlijk zijn die er!

Ook mochten de leerlingen met de bouwlift naar de 20e verdieping van het nieuwe gebouw. Vanaf hier heb je top uitzicht over de stad. Zelfs hun eigen school en van sommigen hun huis is vanaf hier te zien.

OBS De Schakel

Zelf kijken in City?
Op de Weverbrug is sedert juli 2023 een uitkijkpunt geopend. De informatieborden op de brug staan bomvol weetjes over het verleden, heden en de toekomst van City Nieuwegein. En vanaf het einde van de brug heb je goed uitzicht over de bouwplaats van Stationsgebied City. Neem ook een kijkje in de toekomst en bezoek het uitkijkpunt op de Weverbrug!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk