Leerlingen groep 7 en 8 brengen een flashmob in het Stadshuis

Een doodgewone dag, of toch niet? Dinsdagmiddag 22 november 2016 verzamelden 550 leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen uit Nieuwegein zich in het Stadshuis van Nieuwegein om de inwoners te verrassen. Het project is ontwikkeld door Kunst Centraal. Samen met leden van Zeemanskoor De Brulboei brachten de leerlingen met behulp van bodypercussie het lied Kijk! ten gehore.

Het project maakt onderdeel uit van het Kunstmenu en het Cultuurprogramma van Kunst Centraal en Landschap Erfgoed Utrecht. Deze programma’s laten leerlingen één keer per jaar professionele kunst beleven en één keer de eigen culturele omgeving ervaren in al haar facetten. Lokale culturele partijen waren nauw betrokken bij de uitvoering van de Falshmob in het Stadhuis van Nieuwegein. Om dit  project mogelijk te maken droegen de Provincie Utrecht, de Gemeente Nieuwegein en de scholen financieel bij.

Om het lied goed onder de aandacht van de inwoners en medewerkers van de gemeente Nieuwegein te brengen, hebben de leerlingen zich in de voorbereidende lessen verdiept in het verschijnsel ‘Flashmob’. Onder begeleiding van een zangdocent is het lied geoefend. Vervolgens konden de leerlingen onder begeleiding van regisseuse en dramadocent Mayon van der Klei alvast proef draaien op locatie.

“Het was heel verrassend om te zien dat in een paar minuten de Flashmob één geheel werd. Binnen een tijdsbestek van 15 minuten was het Stadshuis even anders”, zegt Mayon van der Klei. Onze videograaf Bart van Rooijen, die overigens keurig op tijd was, maakte bovenstaand videoverslag van de Flashmob.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk