Leerlingen De Veldrakker gaan voor duurzaamheid

Op basisschool De Veldrakker werd dinsdag 28 februari de feestelijke start gehouden van een project over duurzaamheid. Leerlingen en ouders stonden stil bij het belang van goed omgaan met onze leefomgeving zodat Nieuwegein ook in de toekomst een leefbare stad blijft waar het prettig leren, werken en wonen is. Daarbij speelt duurzaamheid een grote rol. Alle leerlingen deden een steentje in een emmer waarmee ze symbolisch lieten zien een steentje bij te bijdragen aan een duurzame stad. De school heeft vanaf deze week tot 15 maart het project duurzaamheid omarmt. De leerlingen leren over recycling, omgaan met de aarde, duurzame energie en voedsel.

De gemeente Nieuwegein ondersteunt het initiatief van De Veldrakker en daarom was wethouder Hans Reusch van milieu dinsdag aanwezig bij de aftrap van het project. De wethouder legde aan leerlingen van groep 1, 2 en 3 uit hoe recycling in z’n werk gaat en waarom dit belangrijk is voor een toekomstbestendig Nieuwegein.

Het Natuurkwartier met het Milieu Educatie Centrum en de kinderboerderij en BuitenWijs dragen ook hun steentje bij. De school maakt tijdens het project gebruik van de informatiemappen en leskisten op het MEC die gaan over duurzaamheid. Ook leent het MEC energiemeters uit die de school kan gebruiken. De leerlingen van de school gaan ook zwerfvuil rapen in de week van Nieuwegein Schoon, heel gewoon!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk