Leerlingen De Toonladder ontbijten bij de burgemeester

Om het belang van een goed ontbijt te onderstrepen wordt van 3 tot en met 7 november het Nationaal Schoolontbijt georganiseerd. Dit jaar gaan ruim 500.000 kinderen op zo’n 2.500 basisscholen samen ontbijten. Buiten de scholen eten ook bijna 225 burgemeesters op het gemeentehuis een broodje met een schoolklas uit hun gemeente. Ook De Toonladder uit Nieuwegein doet hier aan mee. Een groep leerlingen van de Toonladder beginnen de dag met en ontbijt met burgemeester Frans Backhuijs.

Het Nationaal Schoolontbijt is volgens de organisatie meer dan een leuk ontbijtfeest. Het is ook leerzaam: met speciaal lesmateriaal ontdekken de kinderen waarom een goed ontbijt zo belangrijk is. Ontbijten geeft energie, levert belangrijke voedingsstoffen, helpt de stoelgang en laat kinderen minder snel naar ongezonde tussendoortjes grijpen, waardoor het risico op overgewicht kleiner wordt.

Met het Nationaal Schoolontbijt wordt ook geld ingezameld voor Make-A-Wish Nederland, de stichting die alweer 25 jaar de liefste wensen vervult van kinderen met een levensbedreigende ziekte.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk