Leerlingen Cals op de bres voor eerlijke spijkerbroeken

In het Milieu Educatie Centrum staat op 24 februari met de documentaire China Blue ‘eerlijke kleding’ centraal. De film won op het Amnesty International Film Festival van 2005 de Amnesty International-Doen Award. Leerlingen van het Cals College hebben over het thema een werkstuk gemaakt. Een aantal wordt van 24 februari tot 24 april tentoongesteld in het Milieu Educatie Centrum in het Natuurkwartier. Op 24 februari opent wethouder Hans Reusch om 15.30 uur de tentoonstelling.

China Blue is een documentaire waarin Jasmine Li wordt gevolgd. Jasmine is een 17-jarig meisje uit de Sichuan provincies, die in de Chinese spijkerbroek fabriek Lifeng Clothes Factory in Shaxi werkt. Jasmine verdient een halve yuan per uur, wat overeenkomt met 4 eurocent. ,,Vanaf nu gaan we naar de herkomst van onze kleren kijken en we kopen het alleen als het niet gemaakt is door kinderarbeid. Als niemand meer de kleding koopt die gemaakt is door deze kinderen dan moet de fabriek sluiten. Samen kunnen we kinderarbeid stoppen,” aldus een leerling van het Cals.

Nieuwegein is sinds 2010 Fairtrade gemeente. Fairtrade zorgt ervoor dat producten onder eerlijke voorwaarden worden verhandeld met respect voor mens en milieu. Ook zorgt Fairtrade voor langdurige handelsrelaties zodat de boeren en producenten kunnen investeren in zichzelf, hun familie en in de gemeenschap waarin zij leven. Fairtrade producten zijn te herkennen aan het Fairtrade of Fairtrade Original logo.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren