Leerlingen Cals College ontwerpen unieke snijplank en vallen in de prijzen

Tijdens de marktdag van Jong Ondernemen hebben vijf teams van Jong Ondernemen van het Cals College in Nieuwegein een mooie prestatie neergezet. Niet alleen door hun verkooptalent te showen aan het winkelend publiek, maar bovenal door beslag te leggen op de dagprijzen. De teams wisten de eerste, tweede, derde en runner-up prijs te winnen. Ze zijn beoordeeld op uiterlijk van de stand, verkoopvaardigheden en het idee. Een jury beoordeelde dat de teams van het Cals hier de beste prestatie neerzetten. Het ondernemen levert dus duidelijk op!

De marktdag is een onderdeel van Jong Ondernemen. Een landelijk project waarbij vwo 5-leerlingen die het vak bedrijfseconomie volgen een eigen Young Company starten. Tijdens de regionale marktdagen promoten de leerlingen hun eigen bedrijf. Via hun marktkraam overtuigen ze het winkelend publiek in Hoog Catharijne om hun product of dienst aan te schaffen.

Innovatieve snijplank
Vier leerlingen van het Cals in Nieuwegein ontwierpen een innovatieve snijplank. Van de 50 snijplanken die de leerlingen hadden laten maken in een fabriek in Sjanghai zijn inmiddels meer dan de helft verkocht. De plank is om hygiënische redenen van plastic gemaakt. Het is gerecycled plastic en is hierdoor geschikt voor de vaatwasser. Onderaan de plank zit een opvangbakje voor afgesneden groente en schillen zodat deze makkelijk geleegd kan worden in de GFT container.

Unieke naam voor het jonge bedrijf
De naam van het bedrijf, ‘Cutzooi’ ,leverde een glimlach op bij klanten. Zodra ze de betekenis erachter begrepen kregen de jonge ondernemers uit Nieuwegein leuke reacties. Het zorgde ook voor veel publiciteit in o.a. de media. Of de snijplanken in de winkels komen te liggen is nog onduidelijk maar op deze website is hij wel te bestellen voor slechts 17,50 euro.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk