Leerlingen bezoeken rijdende concertzaal

Deze week stond er wel een heel bijzondere vrachtwagen geparkeerd op de Haagstede in Nieuwegein: de Classic Express van het Prinses Christina Concours. Leerlingen van 10 Nieuwegeinse basisscholen brachten een bezoek aan deze eerste rijdende concertzaal ter wereld!

In de Classic Express is een podium ingericht waarop de prijswinnaars van het Prinses Christina Concours de leerlingen kennis lieten maken met klassieke muziek. Tijdens de concerten van ongeveer drie kwartier hoefden de schoolkinderen niet alleen stil te luisteren, maar konden de ook vragen stellen aan de prijswinnaars van het concours en mochten ze ook zelf muziek maken.

Een bezoek aan de Classic Express maakt deel uit van het Kunstmenu van Kunst Centraal. In totaal nemen 28 Nieuwegeinse basisscholen deel aan het Kunstmenu. Kunst Centraal laat leerlingen via het Kunstmenu kennismaken met professionele kunstuitingen in diverse disciplines.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren