Bom gevonden op Fort Vreeswijk in Nieuwegein

Bij een oefencalamiteit van de Bevolkingszorg Regio Utrecht is zaterdag 8 oktober jl. op Fort Vreeswijk een bom gevonden. Bij deze oefening waren de vrijwilligers Bevolkingszorg van het Rode Kruis district Utrecht aanwezig evenals politie uit deze regio. De oefening duurde van 10.00 uur tot 11.15 uur.

Tijdens de oefening werd gespeeld dat tijdens de verbouwingswerkzaamheden op fort Vreeswijk een bom was gevonden. De EOD werd ingeschakeld (waren niet echt aanwezig) en die vonden dat de buurt ontruimd moest worden zodat zij veilig de bom onschadelijk konden maken. Het evacueren betrof een Scoutinggroep die hun wekelijkse opkomst hadden, diverse wandelaars op het fort zelf waaronder een aantal mensen in een rolstoel en een aantal woningen tegenover het fort. Voor de evacuatie, de opvang, de communicatie en eventuele eerste hulpverlening werden de vrijwilligers van Bevolkingszorg ingeschakeld. Een deel van deze vrijwilligers hadden het gebouw van het Rode Kruis Nieuwegein gereed gemaakt als opvanglocatie. Een ander deel stond op Fort Vreeswijk en begeleidde de evacués naar de busjes die af en aan reden.

Bevolkingszorg Regio Utrecht: ‘In de middag werd de oefening herhaald maar toen waren de hulpverleners slachtoffer en de slachtoffers hulpverleners. Een van de bijzondere situaties die zich in de ochtend voordeed was een man die op de opvanglocatie uit het busje stapte en daarbij viel. Hij leek zijn been gebroken te hebben en er werd een ambulance opgeroepen die binnen en paar minuten ter plaatse was. Tot die tijd zorgden de mensen van Bevolkingszorg Regio Utrecht dat de man warm en rustig bleef.’ Het Rode Kruis Nieuwegein heeft met veel plezier haar gebouw ter beschikking gesteld.

ehbonieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk