Katern

Leerlingen Anna van Rijn in China

29 juni jongsleden ging het eerste Chinees-Nederlandse zomerkamp van start. 15 leerlingen van het Anna van Rijn College in Nieuwegein en het Kandinsky College in Nijmegen kwamen aan in China om hier tien dagen bij een Chinese gastfamilie te wonen en naar een Chinese school te gaan. In oktober zullen Chinese leerlingen van de Miyun Experimental Middle School verbonden aan de Beijing Normal University op hun beurt naar Nederland komen.

Dit zomerkamp is de eerste concrete stap in de opbouw van een duurzaam relatienetwerk tussen Nederlandse en Chinese middelbare scholen – een gevolg van een intensieve samenwerking tussen het Europees Platform, de Beijing Normal University en de Nederlandse organisatie jialei&co.

In China gaan de Nederlandse scholieren naar de Miyun Experimental Middle School, een school uit het netwerk van de Beijing Normal University. Tijdens de week in China doen de Nederlandse scholieren onderzoek naar maatschappelijk verantwoord ondernemen en bezoeken ze een bedrijf dat zich bezighoudt met dit thema. Daarnaast krijgen ze intensieve training en begeleiding op het gebied van ‘intercultural skills’, voeren ze gesprekken met China-experts en professionals, en krijgen ze Chinese les.

De focus van het programma ligt bij ‘leren van elkaar’: de Nederlandse leerlingen zullen ervaren hoe Chinese scholieren les krijgen en nadenken over wat we kunnen leren van de Chinese aanpak, wat de Chinese klasgenoten van het thema ‘Duurzaam Ondernemen’ vinden, en andere vragen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren