Leer programmeren met Scratch

Wil je kind leren programmeren zodat het zijn eigen game of app kan maken? Of wil je kind zijn programmeer-skills verbeteren? Dat kan op woensdag 23 november (16.00 tot 18.00 uur) in de bibliotheek. Kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen in de gratis workshop onder leiding van programmeur Lex Nagtegaal aan de slag met de online-tool Scratch.

Scratch is gratis software die ontwikkeld is om te leren hoe computers werken. De speelse presentatie, alsof je met lego aan het bouwen bent, maakt deze toegankelijk voor kinderen. Je kan er van alles mee make’: animaties, verhalen, games en muziek.

Aanmelden voor de workshop kan via actie@detweedeverdieping.nu. Deelnemers maken bij voorkeur gebruik van een eigen laptop. Voor kinderen die niet over een eigen laptop beschikken, is er een beperkt aantal pc’s in de bibliotheek. Wil je kind hiervan gebruik maken? Laat het dan weten in je aanmelding.

programmeerworkshop

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren