LBP|SIGHT uit Nieuwegein één van de winnaars van de Goedopweg Zo Werkt Het award

Maandagmiddag 15 maart is door Goedopweg de Zo Werkt Het award uitgereikt voor Beste (Thuis)Werkgever van het jaar in de regio Utrecht. De prijs viert het aanpassingsvermogen van bedrijven in het afgelopen lockdown jaar. Eén van de winnaars is het  advies- en ingenieursbureau LBP|SIGHT uit Nieuwegein geworden. Het was voor de eerste keer dat de award werd uitgereikt.

Maar liefst 100 werkgevers werden genomineerd door hun eigen medewerkers waarvan een deskundige jury 4 bedrijven uitkoos die het afgelopen ‘Coronajaar’ het beste voor hun werknemers zorgden. De awards werden onder andere uitgereikt door wethouder Lot van Hooijdonk van de gemeente Utrecht en Arne Schaddelee, gedeputeerde van de provincie Utrecht.

Voor het eerst
Nooit eerder maakten zoveel mensen tegelijk kennis met thuiswerken als in 2020. Vaak in combinatie met gezinsleden die ook vanuit huis werken of thuisonderwijs krijgen én met nieuwe middelen om met collega’s en klanten in contact te blijven. Ook mensen die wel op locatie konden werken, pasten zich aan door op andere manieren en tijden naar hun werk te reizen.

Veel bedrijven en organisaties deden er alles aan om deze aanpassingen zo goed mogelijk te laten verlopen. Om deze inzet te eren, is de Beste (Thuis)Werkgever Award in het leven geroepen die op 15 maart wordt uitgereikt door Goedopweg, een jaar na de lockdown.

4 awards
Er zijn 4 verschillende poules, zodat zowel zzp’ers, MKB-bedrijven als grote bedrijven kans maken op de eervolle award. Werknemers konden zelf hun werkgever nomineren, waarbij ze een motivatie konden geven over de bijzondere initiatieven van het afgelopen jaar binnen hun bedrijf. De winnende werkgevers zijn gekozen uit de nominatie-inzendingen van werknemers uit het hele land. De winnaars uit de in totaal 15 mobiliteitsregio’s dingen op 16 maart mee naar de landelijke awards.

In de mobiliteitsregio Utrecht zien wij veel inspirerende voorbeelden van zowel grote als kleine werkgevers die anders zijn gaan werken in 2020. We hopen uiteraard dat onze regionale winnaars ook de landelijke awards pakken“, aldus Marleen Meijers, woordvoerder Goedopweg.

Categorie 1-20 werknemers
Fynch Smart Mobility
De visie van Fynch is zorgeloze en schone mobiliteit voor iedereen. Met de Fynch Smart Mobility App worden mensen gemotiveerd om andere keuzes te maken in hun reisgedrag. Zo streeft Fynch naar geen emissies, een uitstekende bereikbaarheid en toegankelijkheid voor iedereen.

Jury motivatie:
Fynch heeft slim haar eigen systeem ingezet om de medewerkers te motiveren in beweging te blijven, tijdens het thuiswerken. Via de Fynch App kunnen medewerkers punten verdienen door een wandeling te maken tijdens de lunch. Daarnaast wordt er een flexibele reiskostenvergoeding gegeven. En is er aandacht voor de persoonlijke omstandigheden van medewerkers en voor het onderling samenwerken.

Categorie 20-50 werknemers
RedLogic B.V.
Beste ICT Werkgever van Nederland in 2020. Hoe complex de IT ook is, hun experts weten raad. Zij optimaliseren de infrastructuur en kiezen voor onorthodoxe oplossingen als standaardoplossingen geen uitkomst bieden.

Jury motivatie:
Redlogic is een IT bedrijf met een simpele werkwijze; zonder medewerkers geen bedrijf. Dat is meer dan een werkwijze, het is het DNA van het bedrijf en dat zagen we terug in hun aanpak van het thuiswerken. Persoonlijke aandacht, ruimte om even niet te werken als de thuissituatie daar om vroeg en optimaal voorzien in thuiswerkplek en al het nodige materiaal. En niet alleen voor hun eigen medewerkers. Ook voor scholen en verzorgingshuizen werden laptops beschikbaar gesteld. Naast een dagelijkse dagstart, bleef iedereen ook met elkaar verbonden met verschillende virtuele activiteiten. Redlogic is voornemens om het thuiswerken ook na de crisis vast te houden en onderdeel te maken van de bedrijfscultuur.

Categorie 50-200 werknemers
LBP Sight
LBP|SIGHT is een advies- en ingenieursbureau uit Nieuwegein op het gebied van bouw, ruimte en milieu. Ze geven advies over verschillende expertises en thema’s aan heel diverse opdrachtgevers. De leefomgeving van de toekomst is veilig, gezond en duurzaam. Voor iedereen!

Jury motivatie:
Wat LBP onderscheidt is de saamhorigheid tussen de medewerkers en de houding van het bedrijf. Echt alle ruimte voor werkdrukverlichting, flexibele werktijden en algemeen begrip voor de menselijke maat. Niet alleen voor medewerkers met kinderen, maar bijvoorbeeld ook voor hen die alleen wonen. Veel activiteiten georganiseerd en blijven organiseren om iedereen betrokken te houden. Zo is er iedere vrijdagmiddag een virtuele borrel, iedere maandag een virtueel lunch praatje waarin nieuws, mededelingen en nieuwe projecten worden besproken en andere activiteiten om het teamgevoel hoog te houden.

Categorie 200+ werknemers
Triodos
Al sinds de oprichting in 1980 investeert Triodos Bank in initiatieven die een positieve impact hebben op de wereld om ons heen.

Jury motivatie:
Groen is het DNA van de Triodos bank. Dat hebben zij tijdens deze crisis ook bewezen; met aandacht voor de medewerkers. Om duurzame consumptie te stimuleren, kregen medewerkers de mogelijkheid om refurbished werkplekken te creëren thuis en te laten checken door een ergonoom. Iedereen moest verplicht een workshop veilig en goed thuiswerken bijwonen, op intranet staan veel tips en online sessies. Voor de saamhorigheid is er het vrijblijvende koffiedrink-kwartiertje opgezet, naast de wekelijkse half uur online sessies voor de teambuilding. Door heel veel medewerkers genomineerd. Echt oog voor de werkdruk. En naast het zorgen voor de eigen werknemers, zijn er in recordtijd nieuwe kredietproducten ontwikkeld die kleine ondernemers helpen om de corona crisis financieel te overleven.

Over Goedopweg
In Goedopweg werken de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat samen aan een goede bereikbaarheid en een gezonde leef- en werkomgeving in deze regio.

Over Zo Werkt Het
Zo Werkt Het is een initiatief van 15 mobiliteitsregio’s, waaronder Utrecht waar Goedopweg actief is. Samen werken zij aan een bereikbaar, duurzaam en leefbaar Nederland door een nieuwe manier van werken en reizen te stimuleren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren