Landelijke Opschoondag Nieuwegein gaat niet door vanwege Coronacrisis

De Landelijke Opschoondag op 21 maart, waaronder in de gemeente Nieuwegein, gaat niet door. De organisatie volgt de adviezen van de RIVM op met betrekking tot het Coronavirus.

Tijdens de Landelijke Opschoondag maken inwoners, ondernemers, verenigingen, sportclubs en scholen een gebaar voor een 100% zwerfafvalvrije leefomgeving, door samen in actie te komen in de buurt van hun huis, onderneming, clubhuis of school. Vorig jaar deden er landelijk een recordaantal van maar liefst 200.000 vrijwilligers mee om hun buurt zwerfvuilvrij te maken. Verdeeld over 4300 acties gingen buurtbewoners, verenigingen en gemeenten aan de slag. Juist het samenkomen in grote groepen wordt door het RIVM de komende tijd afgeraden.

Woordvoerder Sjaak Veeken van de Nieuwegeinse initiatiefnemer Stichting De Schone Stad: “Gelukkig kun je iedere dag iets aan zwerfafval doen. De organisatie hoopt dan ook van harte dat iedereen die het geweldige initiatief nam om op 21 maart op te schonen, zijn of haar actie op een later moment opnieuw op de kaart zet.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren