Katern

Landelijke Fietsdag op zaterdag 8 mei

Zaterdag 8 mei organiseert het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen in nauwe samenwerking met de locale VVV-vestigingen, de eenendertigste Landelijke Fietsdag. In 440 plaatsen in Nederland, zoals ook in Nieuwegein, kunnen deelnemers van start gaan.

Nieuwegeins VVV biedt twee mogelijkheden. In de eerste plaats is er een aantrekkelijke familie- en gezinsroute over ruim 37 kilometer, met talrijke attracties, door stedelijk en landelijk gebied in Nieuwegein, IJsselstein en Montfoort en het direct aangrenzende weide- en stiltegebied. In de tweede plaats is er een korte, 15 km jeugdroute, door Nieuwegein-noord (Galecop, Huis de Geer en Plettenburg). Deze jeugdroute, overigens zonder evenementen onderweg, is dit jaar extra – op verzoek – als proef uitgezet.

De deelnemers kunnen zaterdag 8 mei van 09.00 – 14.00 uur inschrijven en starten bij de VVV-vestiging van Nieuwegein aan de Schakelstede 79 (pand Rabobank). Men kan over de tocht zo lang doen als men zelf plezierig vindt en af en toe een stop inlassen. Voorwaarde is wel dat men uiterlijk 17.00 uur bij het startpunt terug is.

Kosten voor beide routes € 3,00 per deelnemer. Met de inschrijving steunt men het werk van het fonds KWF- Kankerbestrijding. Vanaf maandag 26 april zijn de VVV de deelnemersformulieren – al in voorverkoop – verkrijgen. Meer informatie kunt u verkrijgen bij de VVV van Nieuwegein aan de Schakelstede 79. Tel. 0900 – 34 534 50 of via e-mail: vvvv@tiscali.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk