Lage opkomst ‘Dag van de Toekomst’

Afgelopen zaterdag 27 juni hebben zo’n 200 inwoners van Nieuwegein gehoor gegeven aan de oproep om samen, in het Stadshuis, in gesprek te gaan met de politiek over de toekomst van hun stad. Eerder kregen 5.000 inwoners en 1.500 ondernemers een oproep om deel te nemen aan deze ‘Dag van de Toekomst.’ De opkomst was dus erg laag met iets boven de 3 %.

Tijdens twee sessies, een ochtend- en een middagsessie, konden de aanwezigen hun mening geven over hoe Nieuwegein er in 2025 uit zou moeten gaan zien. Vooral ouderen waren aanwezig terwijl jongeren wegbleven.

Verdeeld in een groot aantal groepen werd, onder leiding van dagvoorzitter Jacobine Geel, door de deelnemers gediscussieerd over diverse thema’s. Naast het thema ‘ontmoeting en levendigheid’, kwamen een ‘prettige en groene woonomgeving aan de orde.’ Ook kleinschalige voorzieningen in de buurt, zoals zorg- en sportvoorzieningen, winkels en horeca, alsook divers en betaalbaar wonen, waren onderwerp van gesprek. Bereikbaarheid binnenstad en ruimte voor ondernemerschap werden eveneens onder de aandacht gebracht.

Een deelnemer: ‘Het was een bijzondere en leuke dag en een unieke kans om mijn stem te laten horen.’ De komende weken bestudeert de gemeente alle opgehaalde ideeën. Aan de hand van deze ideeën worden circa drie toekomstrichtingen voor Nieuwegein opgesteld. Die richtingen worden in het najaar wederom besproken met inwoners en ondernemers. Aan het eind van het jaar wordt de voorkeursrichting als ‘Toekomstvisie’ voorgelegd aan de gemeenteraad. Als er daarna belangrijke beslissingen worden genomen voor de stad, gebeurt dat op basis van de speerpunten uit de Toekomstvisie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren