Katern

Laatste Sportief Dagboek van dit seizoen

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week:

De maand juni loopt ten einde, de voetballers zijn bezig met hun zomerreces. Mooi moment voor sportjournalisten om even terug te blikken op het afgelopen seizoen en vooruit te kijken naar de nieuwe competitie die begin september aanvangt, na enkele bekerduels in augustus. Vandaag publiceert onze regionale krant UN/AD de favoriete Top Elf van het afgelopen seizoen terwijl ook de trainer werd gekozen die het meest aan de weg timmerde.

Voor de fans van Geinoord was het leuk dat vleugelverdediger David Jackson werd gekozen in het ‘sterrenteam’. Met als motivatie: ‘Hij schakelde wekelijks moeiteloos zijn directe tegenstander uit n speelde ook aanvallend een belangrijke rol. Samen met teamgenoot Jaey Daalhuizen wist hij tal van kansen voor zijn ploeg tot stand te brengen. Jackson is klaar voor een hoger niveau maar wimpelt belangstelling van andere clubs steeds af.’

Ook de coach van Geinoord, David Toxopeus werd gekozen, als een van de meest beloftevolle trainers uit de regio. ‘In zijn eerste seizoen loodste hij de gedegradeerde club naar de titel en promoveerde naar de eerste klasse. Niet omdat hij de beste spelers tot zijn beschikking had maar omdat Toxopeus het beste team bouwde. Tot verrassing van velen verlengde David zijn contract niet maar zoekt hij internationaal een functie om verder aan zijn ontwikkeling te werken’. Tot zover de motivatie voor deze uitverkiezing.

Over Geinoord gesproken, deze week werd de nieuwe selectie gepresenteerd, met enkele opvallende namen bij de nieuwkomers, zoals Jessy Leemkolk, een jonge doelman die afkomstig is van JSV, Elvin Hardeveld en Vincent Griffioen die beiden eerder het shirt van Geinoord droegen. Bij JSV ziet de nieuwe trainer Harry Buur ook enkele nieuwelingen binnenkomen, zoals Rick van Stijn, Mark van Ingen, Dominique Drost, Duco van Bulken en Ricardo de Keijzer. Mikula Ristic, Bryan de Boer en Vernon Vorswijk behoren tot de vertrekkers op Galecop. Bij Vreeswijk is de komst van de broer Don (25) en Gino (22) Cornet het belangrijkste nieuws, ze zijn beiden zoons van trainer Ronald Cornet die zijn contract met de club op Zandveld verlengde.

Trainer David Toxopeus , de meest beloftevolle trainer van het afgelopen seizoen in Midden Nederland.

David Jackson kreeg eerder dit seizoen ook al de onderscheiding als beste speler van de maand, nu werd hij ook onderscheiden als beste vleugelverdediger van het seizoen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren