Laat je verrassen in City!

Vlij jezelf neer en laat je verrassen door artiesten tijdens het City Huiskamerfestival op zaterdag 23 en zondag 24 september. Diverse huiskamerplekken in City vormen dit weekend een culturele route waar je met elkaar kunt genieten van dans, muziek en andere optredens. Een fijn moment om na de zomervakantie nog even te ontspannen en bij te praten voordat het nieuwe seizoen aanbreekt. Voel je thuis in City!

Wat staat er op het programma?
Tijdens deze eerste editie van het City Huiskamerfestival kan je op verschillende plekken in de binnenstad jezelf neervlijen op luie banken, zitzakken en kleedjes. Met tussenpauzes vinden er ieder kwartier korte, intieme, ontroerende, grappige en muzikale voorstellingen plaats. Gespeeld door een bont gezelschap aan professionele kunstenaars en artiesten uit Nieuwegein en omstreken, zoals onder andere Savanna Joy, Kees & Trees Smetvrees en een unieke modeshow met dichters en dansers. Daarnaast zijn er op zondag diverse workshops zoals Yoga en Handletteren.

Voor en door jongeren
Zaterdag 23 september is het stadsplein het decor voor een bijzonder evenement voor en door jongeren. Op het programma staan optredens van singer-songwriters, verschillende live bands en poëzie. Filmpje pakken kan in de buitenbios. Een tekenrobot maken met een 3D printer kan bij de Media Makerspace. Twee tenten overdekken de activiteiten en zorgen voor een knusse en warme sfeer. Lekkere hapjes en lokale biertjes van de Nieuwegeinse brouwerij Zevenstar maken het compleet. Om 16:00 uur reikt Burgemeester Frans Backhuijs de jaarlijkse jongerenlintjes uit aan jongeren die zich het afgelopen jaar uitzonderlijk hebben ingezet voor Nieuwegein. Dagmar van Amerongen zal namens Buurtmakers verslag doen van het geheel.

Color Bike Fietstocht
Begin van de avond is het stadsplein start en finish van de Color Bike Fietstocht. Jong en oud kan meedoen aan deze 15 km lange fietstocht en voor het eerst kennismaken met het nieuwe kleurrijke Fietsnet door Nieuwegein. Vrolijk je fiets op bij de workshop ‘Pimp je fiets’. Maak kans op het winnen van een echte Nieuwegein Fiets! door je volle stempelkaart in te leveren. En ontvang een Color Bike Shirt door je als een van de eerste 100 aan te melden via www.nieuwegeinfietst.nl.

De Langste Tafel
De Langste Tafel kent dit jaar zijn 2de editie en is onderdeel van het City Huiskamerfestival. Een lekkere brunch op zondag 24 september van 11.00 – 13.00 uur middenin City. Een moment van ontmoeting en gezelligheid. Bewoners van City en inwoners uit Nieuwegein die het leuk vinden om elkaar te ontmoeten zijn van harte welkom aan deze tafel. Je hoeft je alleen maar aan te melden via secretariaat@wvcityplaza.nl. Ook is dit een moment om inwoners die zich inzetten voor een ander in het zonnetje te zetten. Ken je hen? Meld ze aan voor de langste tafel en kom zelf ook mee!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren