Laat uw fiets graveren op 16 november en voorkom heling

Bij LaPlace op de Markt in de binnenstad van Nieuwegein en bij fietsenstalling De Fietspomp aan de Lantaarnstede (bij het Stadshuis) staat op vrijdag 16 november aanstaande van 14.00 uur tot 20.00 uur een tent waar u uw fiets gratis kunt laten graveren. Dat houdt in dat de aanwezige mensen van politie, Stadstoezicht en politiestudenten een code in het frame van uw fiets aanbrengen. Dat heeft diverse voordelen: voor fietsendieven is een gegraveerde fiets niet aantrekkelijk, de eigenaar van een gegraveerde fiets is gemakkelijk terug te vinden en teruggevonden gestolen fietsen worden bij u thuis gebracht. U moet u voordat uw fiets wordt gegraveerd wel even legitimeren.

Als u hier op 16 november aan mee doet krijgt u bij de tent nadere informatie. Niet alleen hierover maar ook over het registeren van eigendommen en over de campagne Stop Heling. Wat kunnen we met z’n allen doen om heling tegen te gaan? De mensen bij de tent gaan daarover met u in gesprek. De graveeractie is tot stand gekomen door samenwerking van politie, Stadstoezicht en de gemeente Nieuwegein.

 

One thought on “Laat uw fiets graveren op 16 november en voorkom heling

  1. Jan Princen

    Dat was nogal een sof. Bij La Place stond niets. Bij de Fietspomp wel, maar zodanig dat de rij fietsen de trap naar boven naar City blokkeerden. Eenmaal aan de beurt bleken fietsen met een aluminium frame niet aan aanmerking te komen. Dat hadden ze dan wel even van te voren kunnen melden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren