College B&W Nieuwegein bezoekt Oosterlicht op Coming Out Day

Op 11 oktober 2018, de landelijke Coming Out Day, werd ook in Nieuwegein extra aandacht besteed aan de acceptatie van LHBTI’ers in Nederland. Op verzoek van de gemeenteraad heeft het College van Burgemeester & Wethouders een bezoek gebracht aan het Oosterlicht College om bespreekbaar te maken dat LHBTI leeft in Nieuwegein.

Een grote delegatie van de gemeenteraad was al vroeg uit de veren om aan te sluiten bij het eerste lesuur van de school. Hieraan voorafgaand was de regenboogvlag gehesen in de vlaggenmast van de school.

In een aantal klassen werd LHBTI (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen) verweven in de lesstof, bijvoorbeeld bij Nederlands en bij geschiedenis. Aan de hand van stellingen en verhalen werd in kleinere groepjes dieper in gegaan op het onderwerp. De gesprekken die ontstonden tussen de leerlingen, leraren en de gemeenteambtenaren waren persoonlijk en zeer betrokken. Iedereen kan zich voorstellen hoe moeilijk het vaak voor LHBTI’ers moet zijn en is het er over eens dat praten op middelbare scholen kan bijdragen aan de acceptatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren