Laag ambitieniveau voor activiteiten op Fort Juthpaas

Sinds de aankoop van Fort Jutphaas in 1973 is de gemeente Nieuwegein bezig geweest om de invulling van het fort gestalte te geven. In de Nota Vrije Tijd (1974) staat reeds genoemd dat Fort Juthaas een recreatieve bestemming dient te krijgen. Omdat er lange tijd onduidelijkheid bestond over de invulling van de directe omgeving van het fort zijn de plannen nooit uitgevoerd ondanks de vele ideeën en suggesties die in de loop der tijd de revue zijn gepasseerd.

Naar aanleiding van het voornemen van het bestuur om een inrichtings- en gebruiksplan te ontwikkelen voor Fort Jutphaas, is een opdrachtformulering plan van aanpak inrichting en gebruik Fort Jutphaas geschreven. Echter wegens de te realiseren bezuinigingen, wordt voorgesteld hiertoe geen opdracht te verstrekken.

Gezien de financiële situatie van dit moment wordt voor de komende 5 à 10 jaar een beduidend lager ambitieniveau voorgesteld, waarbij de inhoud afhankelijk is van de organiserende partij. In dit kader dient er geen afbreuk gedaan te worden aan het landschap en de natuur evenals het cultuurhistorisch karakter. Ook dient het fort beschikbaar te blijven voor openbaar gebruik.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk